O întrebare și patru afecțiuni: ghidul reîntoarcerii la dentist

V-am obișnuit să vă țin la curent cu provocările meseriei de dentist în România.

Și, în ultima vreme, parcă am lucra în lupta corp la corp în zone de risc maximum, atât de încercați suntem de la o zi la alta. Lăsând gluma la o parte, scriu aceste rânduri la o lună de la trecerea în starea de alertă. La nivel de protocol de siguranță nu am făcut foarte multe modificari.


 • Am menținut filtrele, împărțirea pe zone, triajul telefonic, prelevarea temperaturii corpului, dezinfectarea cu biocide cu remanență îndelungată după fiecare pacient.

 • Am instalat, în același timp, și un perete de decontaminare la ieșirea din cabinete și v-am povestit aici despre acesta.

În altă ordine de idei, am făcut ca și până acum tot ce ne-a stat în putere să ne continuăm meseria și să te deservim, să asigurăm un act medical 100% sigur - așa cum s-a întâmplat și până acum.

Am zis, în 15 mai, că #estiInSigurantaLaCrisSmile pentru că mereu ai fost.

Calitatea actului medical a fost preocuparea noastră constanța din ziua întâi.

Am traversat o perioada foarte solicitantă și complicată, cu multe informații contradictorii.


Uneori, conversațiile noastre, ale dentiștilor, s-au ancorat 100% în eficientizare de costuri și adaptare de business și mai puțîn în tratamente și intervenții.


Mărturisesc, am avut momente în care am privit cu deznădejde și cu lipsa de speranța.

Așadar, ce s-a întâmplat la noi, în ultima luna? În esență, din orice punct aș privi, lucruri bune.

 • Ne-am realiniat echipa și ne-am conectat și mai mult cu pacienții. Partea mea favorită, recunosc.

Am reușit să eficientizăm costurile în așa măsură încât să nu mărim prețurile decât foarte puțin.

 • Am ajustat, ce e drept, prețul intervențiilor costistisitoare și care presupun mobilizarea unor resurse adiacente pentru siguranță (intervenții precum lucrul în câmp deschis - chirurgia; sau manevrele cu descărcare mare de aerosoli precum cele implicate în banalul periaj.) Lista de prețuri de la Cris Smile Studio este disponibilă aici.


 • Am înlocuit, acolo unde s-a putut, tratamentele clasice cu cele cu laser (în cazul intervențiilor parodontologice și chirurgicale) și la microscop (în cazul endodontiei).


Aici mă vedeți în deplină acțiune.

Pacient de 34 de ani cu gingivectomie - a căzut pe scări și și-a fracturat dintele. Fractură era subgingivala însă am încercat să salvăm rădăcina - am reușit - și să punem un pivot și o coroniță. A fost riscant însă pacientul a fost de acord. Alternativă fiind un implant.


Și o intervenție la microscop, desigur. Un retratament endodontic.


Iar ca să ne fie întâlnirea și mai ușoară, las aici câteva concluzii din cele câteva săptămîni de când operăm în starea de alertă. O întrebare și patru afecțiuni.

 • Cât o să mă coste? Trebuie să plătesc o taxa suplimentară?

 • Nu. Taxa suplimentară a existat doar în starea de urgență. La Cris Smile nu plătiți taxa extra. Prețurile intervențiilor le găsiți aici.


 • Durere de măsea. Infecții dentare. Dinte rupt - topul afecțiunilor cu care ne-am confruntat după 15 mai. Desigur, cazuri în special care se vor finaliza, adeseori, cu un pivot și cu o coroana dentară.


 • Am fost adeseori întrebată de prețul protezelor dentare pe fundalul dorinței pacienților de a rezolva cazuri de edentatie.


 • Aftele bucale - am observat o explozie a acestei afecțiuni venite pe fundalul incapacității de a veni la stomatolog în lunile ce au trecut.


 • Masele copiii - o explozie a întrebărilor pe acest subiect. La fel, de înțeles - în izolare afecțiunile preexistente s-au agravat.


Sper să îmi urmați sfatul și să ne treceți pragul.

Sigur, vă vom da capeline, botosi, mănuși, măști, protecție pentru corp, va vom lua temperatura și o declarație pe propria răspundere că nu ați avut, nu aveți și nu ați intrat în contact cu un bolnav de COVID-19 sau că aveți și că ați intrat în contact.


În orice situație, datoria noastră de medici este să găsim soluția cea mai sigua de intervenție. Datoria pacientului este să fie transparent și onest.38 views0 comments

Rahova | 0723 918 404

Giulesti | 0765 449 033

Cris Smile Studio 

Boisoara 10 Giulesti

Malcoci 2 Rahova 

office@cris-smile.ro

 • YouTube
 • LinkedIn
 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com