Laserul: noul prieten al copiilor

Teama de a merge la dentist este, din păcate, o moștenire lăsată de adulți copiilor.


Am pacienți care îmi spun așa: "mi se pare că freza sună ca o drujbă!" "Mi se face gol în stomac doar când mă gândesc la dentist." "Acele mi se par niște mici cuțite sub acoperire."Le-am auzit pe toate. Dar se pare că pacienții noștri nu aud când spunem - nu mai există stomatologie cu durere. Eră încheiată. Tehnologia a evoluat constant, iar pe lângă provocări, ne-a adus și numeroase beneficii.


Cabinetul stomatologic nu mai arată ca un mic laborator de experimente, iar scaunul pe care te așezi nu mai pare țintuit cu pineze.

Mediul de lucru a devenit unul mult mai prietenos, iar dispozitivele utilizate îți asigură confortul de care ai nevoie. Durerea este din ce în ce mai mult evitată și, în unele situații, este diminuată pe cât de mult se poate cu ajutorul ustensilelor.


Laserul e o astfel de alternativă.

Sigur, discuția în care tratamentele asistate laser câștigă teren e complexă, mai sus am simplificat pentru că aș vrea să ajung la un punct sensibil al conversației. Am fost întrebată dacă laserul e sigur pentru copii. Sigur că da - nu vorbim de laserele imaginare ale săbiile Jedi, ci de fascicule de lumină controlate, a căror funcție este de a permite lucrul cu suprafețe moi precum gingiile; și dure, precum dentina.


Laserul dentar a fost introdus în practica stomatologică în urmă cu aproximativ 30 de ani și a produs inovații remarcabile în tratamentele specifice. Rapid și eficient, tratamentul cu laser dentar l-ar putea înlocui, pe viitor, pe cel tradițional cu freză.


Introducerea laserului în domeniul medicinei stomatologice a însemnat trecerea de la proceduri adesea invazive, dureroase și costisitoare la unele minim invazive, de multe ori complet nedureroase și, pe termen lung, mai puțin solicitante din punct de vedere financiar. Date fiind multiplele arii de utilizare a laserului dentar în stomatologie, acest tratament eficace este îmbunătățit constant, în beneficiul pacienților.


De aceea, copiii, dar nu numai, vor scăpa ușor teama cu care au pășit în cabinet. Este o tehnică ce presupune, în primul rând, îndepărtarea rapidă a afecțiunilor carioase, fără durere sau contact direct.

De multe ori, copiii se atasaza de dinții de lapte. Adulții, pentru a remedia problema, încearcă să găsească scenariul perfect pentru a-i păcăli pe micuți. Am patit acest lucru. Mi-au cerut, inclusiv, sa le leg dintele cu ata si ata sa o leg de clanta de la usa. Sigur, sanu faceti asa ceva acasa. Impactul asupra gingiei poate fi dezastruos.


Soluția cea mai eficientă ramane cabinetul stomatologic. Nimeni nu va face o treabă mai bună decât un expert.


Dinții de lapte vor fi îndepărtați cu ușurință cu ajutorul laserului, iar copilul se va acomoda treptat cu mersul la dentist.

  • Nu este administrată anestezia. Fără prea multe complicații și fără povești despre cât de bine o să se simtă copilul după. Totul se desfășoară rapid, iar în cazul afecțiunilor mai profunde, dentistul poate seta laserul pentru a acționa eficient.


Copiii și acțiunile lor sunt foarte imprevizibile.
  • Cu ajutorul laserului, vei evita situațiile în care mișcările bruște ale copilului îi vor cauza răni ulterioare. De asemenea, faptul că nu există un contact direct între el și medicul stomatolog îi va da o senzație de siguranță și control. Sau, îi poți spune copilului că dentistul este un personaj din Războiul Stelelor și, cu ajutorul laserului, vor salva împreună lumea. Așa devii un părinte cool și ești credibil în fața micului tău erou.


Are un efect sterilizant puternic. Zona rămâne curată și șansele apariției unor complicații ulterioare sunt semnificativ reduse.

Sănătatea dentară este importantă, indiferent de vârstă.


Procedura realizată cu laser este rapidă și prietenoasă, iar copilul tău va începe să realizeze că prevenția îl va scuti de operații complicate.


24 views0 comments

Rahova | 0723 918 404

Giulesti | 0765 449 033

Cris Smile Studio 

Boisoara 10 Giulesti

Malcoci 2 Rahova 

office@cris-smile.ro

  • YouTube
  • LinkedIn
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com