Jurnal de pandemie III - tratăm urgențe. Triajul pacienților pentru tratarea urgențelor

În 14 aprilie 2020, am reușit să obținem avizul DSP pentru tratarea urgențelor la Cris Smile Studio, locația Boisoara. Desigur, acest aviz a venit cu o serie de dotări și de schimbări pe care a fost nevoie să le operăm în timp record. Despre această experiență, însă, promit, o postare separată pe blog.


În rândurile ce urmează veți găsi protocolul de siguranță pe care l-am pus la punct la Cris Smile Studio pentru preluarea și tratarea urgențelor. Clinica a fost împărțită în trei mari zone. Zona de triaj, zona de așteptare și zona de lucru. Pentru fiecare zona avem câte un responsabil și, desigur, reguli obligatorii.


În zona de triaj este verificată starea clinică a pacietului și se completează declarațiile pe proprie răspundere. În zona de așteptare se intră după ce deinfectare și doar echipați cu mănuși, măști, bonete, halate de unică folosință și botosi. În zona de lucru se face încă o spălare pe mâini - da, prin mănuși - cu apă și săpun.
Realizăm obligatoriu un triaj telefonic, dezinfecție cu Nocolyse-Nocospray între pacienți, de aceea distanță temporală dintre pacienți nu este mai mică de 2 ore.


Există zone clare de debarasare a materialelor de protecție folosite, semnalista clară cu respectarea normelor de distanțare (1.5 - 2 m)


Iată care sunt pașii pe care trebuie să ii urmezi dacă vii la Cris Smile Studio.
Triaj telefonic al pacienților

Este obligatoriu să suni înainte de a veni la clinică. Scopul este de a stabili dacă afecțiunea este sau nu considerată urgență. În funcție de gravitate stabilim de comun acord modalitatea de intervenție.


Dat fiind contextul actual, în cabinetele stomatologice se lucrează cu aparatură ce generează aerosoli, și de aceea există un risc sporit de răspândire a infecției cu coronavirus. 


Dacă nu reușim tratarea de la distanță, va veți prezența la clinică, cu asumarea riscului presupus de această deplasare. Veți fi tratat că potențial purtător de coronavirus și sunteți obligat să va conformati cu strictețe recomandărilor noastre.

Refuzul acceptării acestor protocoale, ne conferă dreptul de a refuză actul medical. 


Prezentarea la clinică se face fără însoțitori și cu completarea (dacă este posibil și printarea) formularelor necesare intervenției. Declarația pe propria răspundere că nu aveți simptome, nu ați intrat în contact cu persoane venite din zonele de risc, NU sunteți puratoti de SARS-COV-2. 

Aveți obligația să ne informați dacă sunteți testat pozitiv. 


Dacă aveți peste 65 de ani și boli cronice, veți fi programat la începutul programului, în intervalul orar 11-13. Triajul în clinică 

Toți pacienții sunt tratați că purtători de coronavirus. Dacă nu ați completat și nu ați trimis formularele le veți completă în zona de triaj.


Aveți obligația de a respectă semnalistică specifică - NU intrați în clinică până nu va este permisă de persoană responsabilă de triaj.


ATENȚIE! La venirea în clinică vi se va lua temperatura.

Vi se va verifca starea clinică iar dacă sunt neconcordanțe veți fi izolat, vom sună și vom declara către autoritățile competențe de a realiza investigații suplimentare. 

Dacă toate cele declarate coincid cu starea clinică, atunci va este permisă intrarea în zona de așteptare. 


După ce treceți pragul ușii aveți obligația să folosiți dezinfectantul de mâini tp1 din dotare, masca, mănușile, botosii, halatul de unică folosință și capelină. Valabil și pentru însoțitor. Circuitul în clinică

Vă așezați în sala de așteptare și așteptați să fiți invitați în cabinet.

Odată intrați în cabinet, va spălați pe mâini și apă și săpun înainte de a va așeza pe scaunul stomatologic.


Se evita contactele inutile cu personalul sau încăperile clinicii. Contactele interumane se fac la o distanță de 1,5 - 2 metri, sub 15 minute. Actul medical se va face pe cât posibil într-un interval mai mic de 15 minute. Se vor evita discuțiile inutile.

După terminarea tratamentului, pacientul se spală pe mâini cu săpun în sala de tratament și se va îndrepta spre recepție.


Echipamentul folsoit va fi depus în zona special amenjata după care vor dezinfecta iarăși mâinile cu dezinfectantul de la ieșire. 


52 views

Rahova | 0723 918 404

Giulesti | 0765 449 033

Cris Smile Studio 

Boisoara 10 Giulesti

Malcoci 2 Rahova 

office@cris-smile.ro

  • YouTube
  • LinkedIn
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com