Ia-ți de mână copilul și hai la dentist! Beneficiile ozonoterapiei

Cu copilul la dentist - în pandemie.

Vorbesc, în articolul acesta, din experiența de mama, dar și din experiența de medic. Am încercat, pe cât posibil, să le îmbin atunci când am creat oferta de servicii stomatologice pentru copii, la Cris Smile.


Ai mei, ca și ai voștri, probabil, sunt fanii dulciurilor, dacă ar putea, ar sări peste periaj cu zilele iar când ajungem la durere e sfârșitul lumii. Și totuși, nici cea mai cruntă durere din lume nu i-ar face să stea cuminți în timpul tratamentului.


Pornind de la această premisa peste care adăugăm criză COVID-19 care a însemnat o izolare față de realitatea cu care te-ai obișnuit, mersul la dentist cu cel mic a devenit o provocare temuta de părinți. Mi-ați spus că ați încercat să evițati pe cât se poate locurile aglomerate și au fugit de spitale sau cabinete medicale.


Frica este normală în momente tulburi, însă, nu uitați că organismul trebuie îngrijit, indiferent de situație. Poți evita multe probleme sau complicații prin investigații medicale constante.

Dacă ai copii, mersul la medic devine o responsabilitate de la care nu ar trebui să te sustragi.


Obiceiurile bune se desprind de la vârste mici, însă, există o teamă înrădăcinată, mai ales în cazul cabinetului stomatologic. Chiar dacă pasiunea pentru dulciuri este cu greu ținută sub control, întreținerea unor dinți sănătoși ar trebui să fie preocuparea fiecărui copil.

La Cris Smile, pe langa terapiile asistate laser - si care da, prind bine la copii [vezi aici] - avem si ozonoterapia.

Procedura se bazează, în principal, pe capacitatea ozonului de a îndepărta bacteriile din zonele afectate și de a spori numărul microorganismelor sănătoase. Este utilizată în mai multe domenii precum: dermatologie, urologie, ginecologie, însă aduce numeroase beneficii și pentru afecțiunile dentare:


1. Nu este dureroasă și nu implică administrarea anesteziei. Așadar, copiii vor fi scutiți de imaginea îngrozitoare a acului.


2. Este o metodă simplă, scurtă și fără etape complicate. Copiii nici nu își vor da seama când a trecut timpul.


3. Nu prezintă efecte adverse.


4. Este folosită și pentru extracții dentare. Așadar, dacă mai există dinți de lapte buclucași, acum este momentul potrivit pentru a-i îndepărta.


5. Ajută la curățarea cariilor.


6. Previne apariția parodontozei. Mulți adulți se confruntă cu pierderea dinților tocmai pentru că nu au conștientizat importanța igienei de la o vârstă fragedă. Informează-ți copilul cu privire la cât de bine se va simți dacă va avea dinți curați și sănătoși. Nu uita de consecințele negative pe care le poate avea neglijența.


7. Orice fel de afecțiune dentară care pornește de la o bacterie sau un virus: herpes, afte, candidoze orale.


Un corp sănătos este indispensabil pentru a avea o viața fericită. Explică-i copilului tău și fă-l să conștientizeze cât de importantă este igiena dentară corectă.


Fără dureri, fără dentiști înspăimântători sau ace prea mari.


Ozonterapia este alternativa potrivită pentru a avea dinți sănătoși. Ia-ți de mână copilul și hai la medic!


14 views0 comments

Rahova | 0723 918 404

Giulesti | 0765 449 033

Cris Smile Studio 

Boisoara 10 Giulesti

Malcoci 2 Rahova 

office@cris-smile.ro

  • YouTube
  • LinkedIn
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com